Calin Margineanu - Rumunija

Calin Margineanu DVM, rođen 1973. godine, diplomirao je na fakultetu veterinarske medicine u Kluž-Napoka, klasa 1997. Zaljubljenik u šnaucere, i uzgaja ih od 1980. Kinologijom je počeo da se bavi odmah nakon završetka univerzitetskih studija.

Osnovao je odgajivačnicu Poker’s i imao je jako uspešne pse sa kojima je ostvario zapažene rezultate i osvojio brojne nagrade. Odgajivači šnaucera, profesionalci u ovoj oblasti i amateri, osvojili su brojne nagrade na takmičenjima, sa psima iz njegove odgajivačnice, potvrđujući visok nivo profesionalizma iste.

Posle više od 20 godina iskustva u ovoj oblasti, 2004. godine započinje svoju sudijsku karijeru u rasama Šnaucer i Nemački Bokser, a od 2021. postaje all round sudija. Od 2003. godine je predsednik Kinološkog društva Turda iz Rumunije, u okviru kojeg se organizuje godišnja izložba pasa. Trenutno je pozvan da sudi na najprestižnijim domaćim i međunarodnim izložbama pasa širom sveta, pomažući i usmeravajući mlade ljude koji zakorače u ovaj prelepi svet kinologije.